Järvenpää-airsoft ry

Muovikuula-aseet => Custom pyssyt => : Couhia 14.10.09 - klo:17:05

: Aseen maalaus?
: Couhia 14.10.09 - klo:17:05
Joo sellasta mietin että mitenkäs toi aseen maalaus että mitä maaleja ja maalityyppejä oilisi hyvä käyttää ja jos haluaa vaikka jotain kuviota siihen perään, niin mitenkäs se onnistuisi parhaiten?
Kertokaapa tänne omista kokemuksistanne! Itellä ois Maruin VRS-10 harkinnassa maalata jotenki..
: Vs: Aseen maalaus?
: Softa-poju 93 14.10.09 - klo:17:10
Krylonin maalit ois parhaita mut niiden saanti Suomesta on aika heikkoa. Ite oon kuullu noista Begadin maaleista hyvää, Hi-Flow tais niitä myydä.
Maalaamisesta. Jos haluaa kuviota, mielikuvitus on rajana. Trk-kivääriin ite kasveja käyttäisin sapluunoina. Mut jos haluu ite tehdä, siitä vaan. Ei kannata teipata sapluunoita pyssyyn kiinni, tulee ikävän terävät reunat kuvioon pyssyn pintaan. Asettaa sapluunan vain siihen päälle niin on hyvä. Imo.
: Vs: Aseen maalaus?
: Couhia 14.10.09 - klo:17:15
Mites nää kuivumis ajat ja muut sellaset tarkat säädöt.. ettei pilalle vaan mene, kun nääs mulla on  maalaamisesta aika huonoja kokemuksia!!!
Ja eikös ne oo ihan spray-maaleja...
: Vs: Aseen maalaus?
: Softa-poju 93 14.10.09 - klo:17:24
Spraymaalei on. Ja kannattaa antaa aina kuivua kunnolla, jos esim. pohja ei ole vielä kuivunu ja siihen päälle maalailee niin ne maalit sekottuu ikävästi.
: Vs: Aseen maalaus?
: snöre 14.10.09 - klo:19:30
Itse maalasin tossa oman vsr-10 ekaa kertaa ja käytin krylon maaleja väriltä oliivi ja tumman ruskea. Tein juuri tuon virheen että teippasin sapluunat kiinni ja tuli vähän liian terävät reunat kuvioille. Kannattaa maalata eka vaikka vihreällä noin 3-4 ohutta kerrosta ja antaa kuivua yön yli ennen kun maalaa kuvioita kannattaa antaa kuivua vielä kuvioiden jälkeen pari yötä ennen kun oottaa peliin sillä niin maali ehtii paremmin kovettua eikä ala kiiltämään.
: Vs: Aseen maalaus?
: Couhia 14.10.09 - klo:19:34
Hyviä neuvoja tähän asti. Mistäs niitä esim. mitä kryloloneja olikaan, sais ostettua?
: Vs: Aseen maalaus?
: snöre 14.10.09 - klo:19:49
Proairsoftista 15€ purkki. Kalliita mutta hyviä, eikä tollasia matta värejä löydäkkään mistään.
: Vs: Aseen maalaus?
: Late 15.10.09 - klo:18:50
No tässä omaa tottumusta kryloneilla maalaamisesta, eli aseen maalaaminen kannattaa allottaa hiomalla kevyesti ehkä n. 400-800 paperilla lähes koko ase, varsinkin sileät pinnat.

Tämän jälkeen tulisi ase puhdistaa tärpätillä.

Itse maalaaminen tulisi aloittaa vaaleimmalla värillä n. 20-30cm päästä aseesta, sitten tummalla ja sitä tummemmalla jne. Tietenkin kannattaa ennen aseen maalaamista kokella väri teemaa ja yleensäkkin maalaa mista johonkin muuhun esineeseen. (Ainakin itse käyttämissäni kryloneissa on sen kyljessä "hyvät" ohjeet maalaamiseen jotka kannattaa lukea.)

-Kun kuvioita halutaan maalata kannattaa tehdä sabluuna esim. pahvista johon leikkaa jonkin muotoisia aukkoja, joista suihkia läpi. Sabluunaa käyttäessä kannattaa muistaa juuri se ettei laita sitä kiinni aseeseen, vaan pitää sitä n. 5-10mm korkeudella aseesta. (*Suosittelen)

-Voit myös käyttää kasveja, lehtiä, oksia jne. Mutta tämä tyyli on hieman kyseen alainen ja vaati kärsivällisyyttä ja taitoa.. :S

-Sitten voit tietenkin vain suihkia miten näyttää hyvältä ilman sabluunoja sun muita, mutta siinäkin kannattaa käyttää järkeä..

Maalista sen verran että purnukkaa tulisi ravistella n. 1-2 min ajan jotta maali sekoittuisi ja ei tulisi niin ikäviä asioita kuin "pisaroita"... Itse maalin kuivumis aika nimen omaan aseen maalaamiseen tarkoitetuissa kryloneissa on n. 15-30 min suosittelen itse kyllä odottamaan vähintään sen 30 minuutin ajan.

Väreksi kannaattaa valita:
-pohja: kakhi
-kuvioita: ruskea
-kuvioita: oliivi
-pinta: mahdollisesti hieman kakhia.

Nettiä selaamalla löydät varmasi paremmat ohjeet..

Oma Skniipperi. (http://s929.photobucket.com/albums/ad136/Greed_AEG/Kaikkee%20kivaa/?action=view&current=Graah.jpg)
: Vs: Aseen maalaus?
: Couhia 23.02.10 - klo:20:39
Nonih, nyt on vihdoin krylonit ostettu ja kohta vessu saapi väriä pintaan.. Laitan sit vaikka kuvaa jos en pahasti tunaroi.

E: valmis, kuva lykätty kuvia aseestasi ketjuun.. höhhehöh
: Vs: Aseen maalaus?
: Rokka-Antero 17.10.10 - klo:14:14
Tänne voisin laittaa pientä kokemuksen tynkää AK:n puuosien käsittelystä kun tuli ryssittyä sekin kevyesti.

Elikkäs itse ajattelin komistaa AK47:sta muokattua AK74:ää vieläkin rumemmaksi ottamalla G&P:n puuosat irti ja käsittelemällä ne elävämmän näköisiksi.

Tarvikkeet:

-Karkeaa hiomapaperia
-Hienoa hiomapaperia
-Petsiä (Itse käytin aqua petsilakkaa värinä palisander)
-Paksua venelakkaa (Vaikka Tikkurilan unica super puolihimmeää venelakkaa)
-Muutama pensseli
-Tinneriä

Ensiksi suojaa alue missä meinaat operoida osiasi. Muovi on hyvä elementti tähän tarkoitukseen mutta myös roskaposti jota postinkantaja kantaa meillekkin joka päivä käy ihan hyvin. Varaudu siihen että osat lojuvat juuri siinä paikassa 4-5 vuorokautta helposti.. Siitä ei ehkä emäntä saata tykätä, älkääkä kysykö mistä tiedän. Myös kemikaalit haisevat joten ihan olkkarissa en tätäkään suosittele tehtäväksi.

Hio puuosat kunnolla karkealla hiomapaperilla puhtaaksi ja puhdista osat pölystä surutta lämpimällä vedellä ja anna kuivahtaa.


Seuraavaksi petsaa osat kevyesti (älä kasta pensseliä kuin vähän petsiin, kamaa tulee melko paljon jo kostuttamalla pelkän pensselinkärjen) ja anna kuivua yli vuorokauden. Muista pesasta pensselit kuumalla vedellä mikäli meinaat käyttää niitä joskus uudestaan.

Kun rupeat mättäämään lakkaa päälle kannattaa sitä käyttää reilusti mutta ei liikaa kuitenkaan. Valumia tulee helposti (toisaalta AK sarjan aseissa nekään ei näytä niin rumilta). Ja muista taasen pestä pensselit, tällä kertaa tinnerillä.

Ja tärkein: Anna kuivua yli kolme päivää.. Itse vetäisin toisen lakkakerroksen kevyen hionnan hienolla hiomapaperilla jälkeen kahden vuorokauen kuivumisen jälkeen ja kun vanha pinta olikin vielä hitusen märkä jotenkin, tuli pinnasta todella ruma. Tästä hyvästä saakin sitten odottaa taas kuivumista ja hioa pinnan uusiksi ja siinäpä riittääkin tekemistä.
: Vs: Aseen maalaus?
: Late 19.10.10 - klo:16:59
Tarvikkeet:
-Karkeaa hiomapaperia
-Hienoa hiomapaperia

Itse käyttäisin aluksi sikliä (http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://www.prisma.fi/tuotekuvat//large/18/2u2gb63eafwybt84.jpg&imgrefurl=http://www.kodinterra.fi/market/kodinterra%3Fa_Visit:tuote%3D2u2gb63eafwybt84%26kategoriaTunniste%3DKaapimetRaapat%26path%3DMaalit%252FMaalausTy%25C3%25B6kal%252FKaapimetRaapat%26myymala%3DKodin%2BTerra%2BTuusula%26paikkakunta%3DTUUSULA%26osuuskauppa%3DHOK-ELANTO%26pageName%3DMain&usg=__XvTBRPhu9iJg99EuH2IxZE0is7o=&h=378&w=500&sz=12&hl=fi&start=7&zoom=1&um=1&itbs=1&tbnid=9dX0H6LZ34V9lM:&tbnh=98&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3Dsikli%26um%3D1%26hl%3Dfi%26sa%3DN%26tbs%3Disch:1), jolla poistetaan edellinen kerros. Tämän jälkeen hioisin pinnan kerran n. 100-120p hiomapaperilla ja vielä kerran 150-240p paperilla.

puhdista osat pölystä surutta lämpimällä vedellä

Tätä ei missään nimessä tulisi tehdä koska se tuhoaa juuri hiotun pinnan ja muuttaa sen huokoiseksi, tällöin kuivumine saattaa kestää kauan ja pilata lakka pinnan. Pyyhi pölyt pois miluiten puhalla ilmapuhaltimella mikäli mahdollista.

Petsatessa voi hyvin käyttää vaahtomuovi palasta pensselin sijaan (molemmat käy) petsiä tulee levittää syy suunnan mukaisesti ja kerralla se miten tummaksi haluat. Huom! jos petsiä tulee liikaa sen sitä voi pyyhkiä kankaan palalla ylimääräisen pois (pinta ei saa olla lainehtiva) tai samalla vaahtomuovilla. (petsinä kannataa käyttää Sprii petsiä sen nopean kuivumisen ja helppon käsiteltävyyden takia, pitäisi kuivua noin 4h)

Kun rupeat mättäämään lakkaa päälle kannattaa sitä käyttää reilusti mutta ei liikaa kuitenkaan. Valumia tulee helposti

Lakkaa mielummin useita ohuita kerroksia ja hio aina lakkausten välissä, kun lakka on kuivunut. (näin vältät valumia) Tee tämä n. 3 kertaa jotta lakka pinnasta tulee hyvä. (hieno hiomapaperi lakan hiomiseen n. 240-320p)

Ja tärkein: Anna kuivua yli kolme päivää..

Näin kauan oiken lakatun pinnan ei tulisi kuivua (normaalisti 1 kokonainen päivä). virhe todennäiköiseti johtuu lakka kerroksen paksuudesta tai edeltä manitusta vedellä putsaamisesta.

PS. kirjoitettu pinoisessa JET-lagissa joten saattaa olla unohtunut jotain.

Niin ja olen siis kolmannen vuosikurssin puuseppä opiskelija joten sieltä tieto/taito :S
: Vs: Aseen maalaus?
: Rokka-Antero 19.10.10 - klo:19:47
Muuten jees mutta viittiks tehdä tuosta vastauksesta selkeät ohjeet etten minäkään enää ryssis nuita.. Tosin kyseessähän on itämainen vekotin joten missään nimessä sen ei pitäisi olla täydellinen. Hehheh..
: Vs: Aseen maalaus?
: Late 19.10.10 - klo:20:01
Siis perjaatteessa kun teet saman lailla kuin ennenkin, mutta jätät sen vedellä pesun pois ja koitat lakata useamman ohuen kerroksen. Kaksi kerttaa kun lakkaa niin tulos on kyllä toden näköisesti aika hyvä. (huonekalu standardi)

Ja jos tunttuu, että ei oikeen ymmärrä meikän sekavaa tekstiä, niin Tässä (http://www.youtube.com/watch?v=1Zum813aR9Q) ois video lakkauksesta

On se You tube vaan niin helppo..
: Vs: Aseen maalaus?
: Rokka-Antero 19.10.10 - klo:20:50
Njoo.. Itse jos ajattelisin niin tuskimpa missään Venäjän siperian salaisten nälkäpalkalla pyörivien kalashnikov tehtaiden metodit olivat niitä hienoimpia. Kun you tupea penkoo niin löytyy muutamia videoita missä lakkakin vaan mäiskitään "kallen" vanerista väännettyihin osiin. Ja joskus jostain aselehdestä muistan lukeneeni osien massatuotannosta johonka sisältyi muunmuassa puuosien huljutus letkulla kun olivat läjässä lattialla. Purut helvettihin helposti siis.. Ei siinä mitään silkkipapereita vai mitä ne ny oli, tarvita.

Tuo perä mikä tuntui menevän päin vi#ua, korjaantui karkealla hiomapaperilla ja uudella lakkakerroksella minkä mäiskin pintaan uusiksi. Petsatessa käytin pensseliä koska halusin ruman pensselinjäljet omaavan pinnan. Ei tässä mitään Miss Kalashnikovia olla hakemassa.

Aiemmalla vastauksellani tarkoitin että tekisittekö te selkeät vinkit tänne puuosien käsittelyn aloittelijoille kun kerran sitä ollaan asiantuntijoita, kiitos?
: Vs: Aseen maalaus?
: Rokka-Antero 20.10.10 - klo:12:46
No niin elikkäs..

Tälläistä tukkia pitäisi ruveta käsittelemään seuraavaksi talvella: http://www.airsoftpost.com/product_info.php?products_id=26894

Olisi hyvä saada pirun nätti ehkä tammen tummuinen pinta kuitenkin että puu näkyy petsin yms. alta ja puolimatta mutta samalla kestävä lakkapinta.

Googletin mutta eipä nuita käsittelyohjeita niin hirveästi löytynyt, lähinnä metsästysaseisiin.. Vinkkejä kaivataan! Latee?
: Vs: Aseen maalaus?
: Late 20.10.10 - klo:13:55
Tammen kanssa en ehkä itse käyttäisi petsiä ollenkaan vaan suoraan lakka pintaan (tukki näyttäisi tammiselta, en ole ihan varma).. Mutta jos toi tukki on jotain toista puuta, niin Tässä (http://www.tikkurila.fi/ammattilaiset/tuotteet/dicco_petsi.509.shtml) olisi hyvä petsi (lötyy tammen värinen). Mutta kyseessä ei kai ole sprii petsi joten kannattaa varmaan antaa kuivua yhden päivän..  Tummemmaksi jos haluat, niin vedä vain toinen kerros jonkun 10-20 min sisään petsiä.

Ja no itse vetäisin tämänkin 2kertaa Dicco vene lakalla (puolikiiltävä (http://www.tikkurila.fi/ammattilaiset/tuotteet/unica_super_uretaanialkydilakka_puolikiiltava.509.shtml) tai puolihimmeä (http://www.tikkurila.fi/ammattilaiset/tuotteet/unica_super_uretaanialkydilakka_puolihimmea.509.shtml) jompi kumpi) ehkä 3 jos haluaa hieman kiiltävämmän ja tummemman.

Kokeile ensin vaikka sisäpuolelle pieneen kohtaan.

Lähden muualle, ja pääsen koneelle ehkä vasta ensi sunnuntaina. Joten jos on kysyttävää, niin vastaan jos pystyn tässä välissä..
: Vs: Aseen maalaus?
: Rokka-Antero 20.10.10 - klo:17:06
Niin, suurin kysymysmerkki on että mitä puuta tuo on. Vaihtoehtoisesti tukin pintaan voisi vetästä jonkun vahan ehkä?

Edittiä: Tälläänen olis mieluinen tukin pinta.. http://www.kettunet.com/Tukkiprojekti.html
: Vs: Aseen maalaus?
: Late 24.10.10 - klo:20:31
Juu vaha on ihan oiva vaihtoehto, mutta tässä on huomioitava sitten se, että jos vahan vetää se on sitten vaha jolla sitä jatkossakin käsitellään, kun muut pinta käsittely aineet eivät enää oikeen tartu.

Ja vaha no kerronpa nyt sen levityksestä sit vaikka vähän eli kangas pala, jolla otetaan hieman vahaa ja levitetään ohueksi pinnaksi ja antaa kuivua n. 30min. Sitten otat uuden puhtaan kangas palan jolla pyyhit "kiilotat" ylimääräisen pois. Anna kuivua 5-10 min.
 
Tämän voi toistaa useita kertoja, mitä ohuempi ja useampi kerros sitä parempi. itse vetäisin ehkä 3-4 kertaa.

Vahaa kannataa kokeilla ensin johonkin toiseen puupalaan, koska se on hieman hankala tökötti ensimmäistä kertaa.. Itse tyrin hieman  kun ensimmäisenkerran käytin vahaa..

Vahojakin on eri "värejä" ja laatuja yksi hyväksi todettu on mehiläis vaha, mutta luulen, aseen tukille löytyy jostakin oma.

Niin no siinä taisi olla nyt perus jutut vahasta, kysy lisää jos tarvitsee..
: Vs: Aseen maalaus?
: Pexi69 16.06.11 - klo:08:28
Tuli vastaan pari linkkiä, eikun tekemään jos kynäruisku kestää kädessä peukalo sijaitsee oikealla paikallaan.
Olkaa hyvä ja ihailkaa.


http://ontargetcustoms.net/

http://www.kustomcamo.com/portfolio/all/?page=1#all
: Vs: Aseen maalaus?
: Rokka-Antero 16.06.11 - klo:11:28
Voi jestas sentään mitä tekeleitä!!

Kiitoksia molemmille vinkeistä!
: Vs: Aseen maalaus?
: Henu00¤ 12.08.11 - klo:21:14
Mun eno osaa maalata tolla lailla.
: Vs: Aseen maalaus?
: Pexi69 13.08.11 - klo:01:31
Ja mun siskopuolen setä osaa käyttää pensseliä...

Oikeesti jotain järkee noihin kirjotteluihin, on mullakin setä jolta saa jenkki kamaa niinkun haluaa..

No shit sherlock, päälaupunkiseudulla löytyy useita jotka moisen tilauksesta tekevät.
Maksaa rahaa, mutta so what?

Kynäruisku ei ehkä ole niin uusi keksintö etteikö sitä muutkin kuin setäsi osaisi käyttää.
: Vs: Aseen maalaus?
: Minakka 16.05.12 - klo:20:48
Miten sellasen desert camon saisi maalattua helpolla??
Ei huoh. Pohjaväri jollain hiekanvärisellä, päälle vaikka raitoja tummemmalla. Olipa vaikeeta.