Järvenpää-airsoft ry

Muuta => Offtopic => Aiheen aloitti: Miikka Vento - 26.12.07 - klo:15:20

Otsikko: Lautapelit
Kirjoitti: Miikka Vento - 26.12.07 - klo:15:20
Itse kun aktiivinen lautapeliharrastaja olen, ja Lautapelit.fi:ssä velä töissäkin, haluaisin tiedustella, että onko airsoftpiireissä muitakin lautapelaajia?

Itse olen pelannut lautapelejä muutaman vuoden. Ja kun puhun lautapeleistä, en tarkoita Afrikan tähteä tai Kimbleä. Tarkoitan oikeita, kunnollisia lautapelejä, joissa on jotain muutakin kuin sitä nopan heittämistä. Hyvä esimerkki tälläisestä pelistä on Thurn und Taxis, jonka eräs nimeltämainitsematon henkilö sai joululahjaksi. Kyseisessä pelissä rakennetaan postiverkostoa Saksaan - ilman noppia. Pelimekaniikassa ei ole juurikaan tuuria mukana: se, joka suunnittelee ja ennaltakatsoo pelinsä parhaiten myös voittaa.

Toisaalta, peli ei välttämättä sovi kovin nuorille: itse en pelaisi sitä alle ylä-asteikäisen kanssa. Toisaalta, peli kuuluu vielä kevyehköihin peleihin, itse tykkään eniten keskiraskaista peleistä. Raskaudella pelien suhteen viitataan vuoroilla tapahtuviin valintojen määriin; esim. höyhenkevyessä Kimblessä painat pop-o-maticcia ja siirrät yhtä nappulaa sen verran kun voit. Sen sijaan keskiraskaissa peleissä, esim. Caylus tai Puerto Rico, vuorolla valinnanvaraa on paljon. Cayluksessa kerätään vaikutusvaltaa kruunuun rakentamalla linnaa ja rakennuksia. Mihin haluan laittaa kisällini, jotta maksimoisin resurssituotantoni? Haluanko keskittyä linnan rakentamiseen vai kerätä voittopisteet turnajaisareenalta? Vaihtoehtoja annetaan paljon, ja usein ei ole väliä miten huonosti oma pelisi menee - kunhan muilla menee huonosti.

Jos ette koskaan ole pelanneet mitään lautapelejä em. Kimblen ja Afrikan tähden ohella, suosittelen marssimaan lähimpään Anttilaan tai Suomalaiseen Kirjakauppaan ja ostamaan sieltä joululahjarahoillanne itsellenne joko Thurn und Taxisin tai Carcassonnen. Jos ei muuten peliseuraa löydy, voi kysäistä meikäläiseltä ;)

Tälläistä tänään.

-Gotrekki
Otsikko: Vs: Lautapelit
Kirjoitti: Matti - 26.12.07 - klo:19:09
Itse pelaan Carcassonea ja joitakin ihan aitoja roolipelejä (tyyliin paperin ja kynän kanssa). En ole koittanut Thurn und Taxisia, mutta voisihan sitäki koittaa :P
Otsikko: Vs: Lautapelit
Kirjoitti: Hyppyrotta - 26.12.07 - klo:21:49
Ihan ekaa D&D:tä oon pelannu, oli toodella hyvä. Carcassonen omistan.
Otsikko: Vs: Lautapelit
Kirjoitti: Matti - 27.12.07 - klo:11:22
Niin joo D&D:tä pelaan kanssa. Menee vähän Off-topic, mutta pelaan Magic the Gathering korttipelejä myös.
Otsikko: Vs: Lautapelit
Kirjoitti: VompoVompatti - 27.12.07 - klo:14:45
No Sonnea tulee kavereiden kanssa välillä pelailtua, kuten myös Juntaa. Juntassa on ideana kavaltaa banaanivaltion varoja omalle sveitsiläiselle pankkitilille. Pelaajat ovat kaikki isoja kihoja tässä maassa ja sitten aloitetaan kaamea valtataistelu siitä kuka saa rahoja. Todella kiero ja hauska peli.
Otsikko: Vs: Lautapelit
Kirjoitti: HaZiz - 27.12.07 - klo:15:02
Minä sen Thurn und Taxin sain :) Sitä en ole vielä ehtinyt pelata, mutta monopoly Tässä ja nyt versiota on tullut pelattua. En kyllä hirveästi pelaa lautapelejä, mutta ovat kivaa vaihtelua tuon peliohjaimel hakkaamisen sijaan.

- aZiz
Otsikko: Vs: Lautapelit
Kirjoitti: Miikka Vento - 27.12.07 - klo:16:57
Tiesinpäs, että on ainakin joku joka on pelannut Carcassonnea. Ja aiempiin postauksiin vastaten, itsekin Mätäkkää pelailen ja olen D&D Dungeon Master, mutta nämä eivät hirmuisesti lautapeleihin kuulu, vaikka mainioita pelejä ovatkin.

Ostin tänään uuden pelin, Race for the Galaxyn, ja näin päällisiltä piirteiltä näyttää varsin mainiolta. Kyseessä on korttipohjainen card management-peli, jossa kilpaillaan siitä, kuka saa pystyyn mahtavimman intergalaktisen imperiumin. Pelimekaniikka toimii viidessä eri "phasessa", joissa jokainen pelaaja voi suorittaa erinäisiä toimintoja. Lisää kun olen päässyt peliä kokeilemaan.

-Gotrekki
Otsikko: Vs: Lautapelit
Kirjoitti: Matti - 27.12.07 - klo:19:02
Tänään tuli ostettua Carcassone lisäosia: Lohikäärme ja Linnanneito, Kirjurit ja Kauppiaat. Yksi peli pelattu kolmen hengen kanssa ja lisäosat vaikuttivat ihan mielenkiinotisilta.
Otsikko: Vs: Lautapelit
Kirjoitti: Miikka Vento - 28.12.07 - klo:00:46
Omassa porukassa pelaamme yleensä seuraavanlaisella kokoonpanolla 'sonnea:

2-3 kpl peruspeliä
2 Kirkot ja kievarit
2 Kirjurit ja kauppiaat, vain yhdet erikoismiehet käytössä
2 Lohikäärme ja linnaneitoa
2 Tornia
1 Kreivi ja kuningas, ilman kreiviä ja jokea
1 Kärryt & Kartanot

Suosittelen muuten 1, 2 ja 6 -lisäosia eniten. 3-4 ovat sitten siellä listan viimisimpänä.

-Gotrekki
Otsikko: Vs: Lautapelit
Kirjoitti: hjördis - 28.12.07 - klo:16:31
Tuli just pelattua Ubongoa, onhan se ihan kiva pähkäily peli. Pelaan tavallisesti monopolya,dominoa (onko se edes lautapeli) ja Välillä Kimbleä.
Otsikko: Vs: Lautapelit
Kirjoitti: Miikka Vento - 28.12.07 - klo:18:15
Tuli just pelattua Ubongoa, onhan se ihan kiva pähkäily peli. Pelaan tavallisesti monopolya,dominoa (onko se edes lautapeli) ja Välillä Kimbleä.

Noista ainoa kunnon lautapeli on Ubongo :D
Monoploy ja Kimble... ei mitään niin hirveetä. Täyttä tuurituubaa koko roskat.

Kunnon finanssipelit sitten taas on ihan toinen juttu. Ne on kyllä usein myös aika tylsiä.

-Gotrekki
Otsikko: Vs: Lautapelit
Kirjoitti: Migog - 29.12.07 - klo:10:22
Mä pelailin viime kesänä serkkupojan kanssa semmoista laivavarustamo peliä nimeltä Wangratta, siinä piti ostaa ja vuokrata laivoja ja menestyä siinä. Noppia siinä ei käytetty muuhun kuin laivojen liikutteluun. Siinä on kolme rahayksikköä; markat, dollarit ja punnat. Markoilla ostettiin ja vuokrattiin laivoja, dollareita käytettiin läntisellä- ja puntia itäiselläpallon puoliskolla. Näitä rahayksiköitä piti vaihdella keskenään, vaihdon järkevyyden näki semmoisesta kurssi taulukosta. Ne vaihtokurssit eivät olleet kiinteitä. Ihan kiva peli tuo kyllä on, mutta en ole varma onko se kunnon "lautapeli".
Otsikko: Vs: Lautapelit
Kirjoitti: Skorppari - 10.01.08 - klo:14:45
Riskiä ja Carcassonnea on tullut pelattua.Itse pidän myös noista tuuri peleistä.Siinä aivot lepää. \hakkaa päätä seinään/
Otsikko: Vs: Lautapelit
Kirjoitti: Stalker - 11.01.08 - klo:12:39
Itse pelailen koulussa kavereitenkaan shakkia ja tammea tai alfapettiä.
Otsikko: Vs: Lautapelit
Kirjoitti: valther - 11.01.08 - klo:15:31
Carcassonnea olen pelannut mutta sovelsin vähän sääntöjä ja en jaksa selittää miten.Muuta ei ole tullut pelattua paitsi pakolliset monopolit ja afrikantähdet
Otsikko: Vs: Lautapelit
Kirjoitti: Carnage - 13.11.10 - klo:10:14
Mitenhän oon tälläsen missannu.

Carcassonnen ja varmaan 4 lisäriä omistan joita tulee suht aktiivisesti pelailtua aina kun porukkaa sattuu tulemaan kylään.
Sitten ollaan kanssa noita pöytäroolipelejä pelailtu joku kymmenisen vuotta,suomalaista Runequestia ja sen lisäosia lähinnä.Nyt uutuutena aloteltiin Dungeons & dragonssin 3.0 kirjoilla pelaamaan kun löydettiin mokomat halvalla Ebaysta.

Hyllystä löytyy myös uskomattoman hyväkuntoinen ja kaikki palat ja figut tallella oleva Heroquest josta maksoin mielettömät 3euroa kirpparilta.
Otsikko: Vs: Lautapelit
Kirjoitti: fl0yd - 13.11.10 - klo:11:23
Hyllystä löytyy myös uskomattoman hyväkuntoinen ja kaikki palat ja figut tallella oleva Heroquest josta maksoin mielettömät 3euroa kirpparilta.

Hävyttömän hyvä tuuri. Seuraavaksi kerrot varmaan, että hyllyssä on myös Space Crusade hyvässä kunnossa.
Otsikko: Vs: Lautapelit
Kirjoitti: Markus - 13.11.10 - klo:19:19
Carcassonne ja kolme lisä osaa kaapissa.
Otsikko: Vs: Lautapelit
Kirjoitti: Ode - 31.08.11 - klo:11:52
Carcassonne muutaman lisäosan kera,monopolia ja vanhaa kunnon myllyä jos se lasketaan lautapeliksi.
Otsikko: Vs: Lautapelit
Kirjoitti: rnarhi - 08.06.14 - klo:13:35
Herätelläänpä tätä ikivanhaa ketjua. Muutin tässä vähän aikaa sitten Järvenpäähän ja pelikaverit jäi perään. Joten olisko softaajien parissa lautapeleistä tai pokerista kiinnostuneita? Pelejä pelaan laidasta laitaan, rennommasta raskaaseen ja kaksinpeleistä kahdeksan pelaajan setteihin. Jos muillakin on peliseuraa haussa niin kiinnostusta ja pelejä löytyy.