Kirjoittaja Aihe: Miten alkuun?  (Luettu 5837 kertaa)

Poissa OSQ

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 3
Miten alkuun?
« : 07.08.13 - klo:17:17 »
Moi,

Innokkaan wanna-be airsoftaajan äitinä kysyisin, mitä tarvitaan/mitä pitää tehdä, että 12-v voi tulla kokeilemaan airsoftausta. Eli:
1) Mitä varusteita täytyy olla ekalla kerralla mukana?
2) Voiko pelipaikalle Haarajoelle vaan tulla, jos forumilla ilmoitetaan, että peli pidetään?
3) Onko paikalla mitään opastusta, että ekakertalaiset pääsevät hommaan mukaan?
4) Voiko aseita myös vuokrata kokeilukäytöön vai pitääkö olla oma?

Kiitos jo etukäteen!

Poissa Patrik

 • Puheenjohtaja
 • Hallitus/Ylläpitäjä
 • *****
 • Viestejä: 564
Vs: Miten alkuun?
« Vastaus #1 : 07.08.13 - klo:20:12 »
Terve!

Lainaus
1) Mitä varusteita täytyy olla ekalla kerralla mukana?

Periaatteessa ainoat pakolliset varusteet ovat luonnollisesti airsoft-käyttöön sopivat suojalasit. Näitä ovat muun muassa erilaiset ritilämaskit /-lasit, paintball-maskit, sotilas- ja airsoft-tyypin suojalasit ja sankalasit. Sankalasit ovat peleissämme kiellettyjä alle 18-vuotiailta turvallisuussyistä. Mielestäni aloittelijalle suositeltavin silmäsuojaintyyppi on silmät ja kasvot suojaava maski. Pelkkien suojalasien kaveriksi saa ostettua myös erillisiä maskeja taikka hammassuojia. Erilaiset laskettelu-, motocross- ja kemianluokkalasit jne eivät ole sopivia airsoftkäyttöön.

Mikäli silmäsuojaimia ei vielä ole, niitä saa esimerkiksi Proairsoftista. Pelien ilmoittautumisketjuissa voi myös kysyä lainalasien perään.

Silmäsuojaimien lisäksi hyvät metsämaastoon sopivat kengät, mielellään varsikengät, ovat suositeltavat. Varsikengät tarjoavat lenkkareita tai kumisaappaita paremmat pito- ja tukiominaisuudet vaihtelevassa maastossa. Yleisimmät vammat harrastuksessa lienevätkin erilaiset nyrjähdykset, joita varsikengät ehkäisevät. Varustelekasta löytyy runsaasti harrastukseen sopivia kenkiä.

Muita mukavuustekijöitä ovatkin sitten esimerkiksi sopiva maastopuku, joka saa rauhassa likaantua metsässä rymytessä, ja energiankulutukseen sopivat eväät.

Lainaus
2) Voiko pelipaikalle Haarajoelle vaan tulla, jos forumilla ilmoitetaan, että peli pidetään?

Kyllä voi. Suositeltavaa kuitenkin on, että paikalle tulemisesta ilmoitetaan peliä käsittelevässä foorumin ketjussa. Samoin mikäli ei aiheeseen ilmoittautumisesta huolimatta pääsekään paikalle, on siitäkin hyvä ilmoittaa. Tällöin pelinjärjestäjillä on jonkinlainen kuva paikalle saapuvasta pelaajamäärästä. Pelejä ei yleensä järjestetä, mikäli aiheeseen ei saada vähintään kymmentä ilmoittautumista. Sadevarauksia emme tunne, mutta kovimmilla pakkasilla (n. -25) saatamme jättää pelit järjestämättä jo ihan aseiden ja akkujen hyvinvoinnin kannalta.

Lainaus
3) Onko paikalla mitään opastusta, että ekakertalaiset pääsevät hommaan mukaan?

Kyllä on. Pelinjärjestäjät ja muut pelaajat opastavat uusia tulokkaita tarvittaessa. Kannattaa aina kysyä reippaasti, mikäli on epävarma jostain asiasta. Pelipäivän alussa järjestetään aina sääntökertaus, jossa läpikäydään yhdistyksen pelejä ja pelialuetta koskevat säännöt ja turvallisuusasioita. Sääntökertauksen vuoksi onkin hyvä olla pelipaikalla hyvissä ajoin, jotta tärkeät asiat eivät pääse menemään ohi. Sääntökertaus pyritään pitämään kello 12.00.

Lainaus
4) Voiko aseita myös vuokrata kokeilukäytöön vai pitääkö olla oma?

Yhdistyksellämme ei tällä erää ole laina-aseita sanan varsinaisessa merkityksessä. Lähinnä joiltain pelaajilta voi kyllä löytyä ylimääräinen ase jos toinenkin käytettäväksi peleissä. Mikäli tarvitsee laina-asetta peleihin, kannattaa asiasta mainita pelin ilmoittautumisketjussa. Mikäli ylimääräisen aseen omaavia on, he kyllä vastaavat keskusteluaiheeseen. Tällöin on toki suositeltavaa, että matkassa olisi esimerkiksi omat biohajoavat kuulat, jos lainattava ase on esimerkiksi sarjatuliase.

Mikäli ei vielä omaa asetta omista ja sellaisen ostamista suunnittelee, on toki hyvä kysyä pelaajilta erilaisia aseita kokeiltavaksi vaikka ihan muutaman testilaukauksen ajaksi, jolloin niiden joukosta voi löytyä se itselle sopiva ase.
Väärin sammutettu.

Poissa OSQ

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 3
Vs: Miten alkuun?
« Vastaus #2 : 08.08.13 - klo:00:16 »
Moi,

Kiitos paljon nopeasta ja perusteellisesta vastauksestasi!

Yksi kysymys vielä: kauanko pelit suunnilleen kestävät?


Poissa Rölli

 • Rahastonhoitaja
 • Hallitus/Ylläpitäjä
 • *****
 • Viestejä: 263
Vs: Miten alkuun?
« Vastaus #3 : 08.08.13 - klo:01:04 »
Yksi erä/pelimuoto kestää n.30 minuutista aina n.1 tuntiin. Itse pelipäivä kestää Klo 12:ta maksimissaan Klo 20:een, mutta pelaajien jaksamisesta riippuen yleensä on lopetettu n Klo 18.
Peleistä voi aina tietenkin lähteä milloin huvittaa kun kunhan huikkaa lähdöstä järjestäjälle, jotta hän on joukkueen koosta tiedossa ja pystyy joukkueita muokkaamalla pitämään pelit tasapuolisina ja kaikille mukavina.
Everyone likes to be scared a little bit.
-Alice Cooper

Poissa Kolli

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 10
Vs: Miten alkuun?
« Vastaus #4 : 17.08.13 - klo:09:54 »
Ilm pelit ilmoitetaan Pelit-otsakkeen alla? Nyt löysin keskustelua Menneet pelit -osiosta 3.8 olleesta pelistä, tänään 17.8 ei ilmeisesti ole peliä, kun en mistään aihetta löytänyt?S

t. Toisen innokkaan aloittelijan äiti

Poissa santtu955

 • Puuhapete
 • ****
 • Viestejä: 124
Vs: Miten alkuun?
« Vastaus #5 : 17.08.13 - klo:12:39 »
Pelit ilmoitetaan pelit osion alla. Peleistä tulee ilmoitus jossain vaiheessa viikkoa, jos pelit aiotaan järjestää.