Kirjoittaja Aihe: Talvisota  (Luettu 8228 kertaa)

Poissa softari

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 61
Talvisota
« : 10.09.10 - klo:15:38 »
Aika tunteellinen leffa ja aika ei realistinen, mutta hyvä. Mitä mieltä olette?

EDIT: Hei oikeesti yritä. - Ranssi

EDIT2: Korjattu lisää - Jonttu
« Viimeksi muokattu: 04.02.11 - klo:20:14 kirjoittanut Jonttu »
''I hate wars, not the warriors''

Poissa Daniel

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 474
Vs: talvisota
« Vastaus #1 : 03.02.11 - klo:20:11 »
Ihan ok leffa, aika paljon noita paukkuja on siin leffas käytetty :D. Hyvähän juttu se on ;).

EDIT: Älkää jaksako kirjottaa käyttäen potaska-kirjoitusasua, hymiö ei ole lopetusmerkki. - Ranssi
« Viimeksi muokattu: 04.02.11 - klo:15:59 kirjoittanut Ranssi »

Poissa Rölli

 • Rahastonhoitaja
 • Hallitus/Ylläpitäjä
 • *****
 • Viestejä: 263
Vs: talvisota
« Vastaus #2 : 04.02.11 - klo:12:50 »
Annas jotain esimerkkejä, miks se on epärealistinen.

EDIT: Ja kolmas putkeen. Kieliasut kuntoon. Jos, ette jaksa kirjoittaa kunnon viestejä, niin älkää jaksako kirjoittaa ollenkaan. - Ranssi
« Viimeksi muokattu: 04.02.11 - klo:16:00 kirjoittanut Ranssi »
Everyone likes to be scared a little bit.
-Alice Cooper

Softa-poju 93

 • Vieras
Vs: talvisota
« Vastaus #3 : 04.02.11 - klo:15:56 »
Jeps, Röllin kans samaa mieltä, vähän mielipiteitä haluisin. Eilen ton leffan kattelin pitkästä aikaa, ja mun mielestä se paranee joka kattomiskerralla. Se on mun mielestä suomalaisen leffateollisuuden puitteissa helvetin hyvä teos ja todella hyvä kuvaus talvisodasta.
Tossa ainakin ite pääsin leffaan sisään, ja hahmoihin oli helppo samaistua. Vähän kyllä huomas välillä suomalaisten näyttelijöiden kankeuden ja murteen huomaa olevan vääntämällä väännetty. Lisäksi vähän kaipasin enemmän sitä talven tuntua, talvi 39-40 oli kuitenkin kylmin ja lumisin vuosikymmeniin.

Notta terve
« Viimeksi muokattu: 04.02.11 - klo:16:02 kirjoittanut Pege »

Poissa Miqzu

 • T-Uhka
 • Puuhapete
 • ****
 • Viestejä: 1133
 • Kielioppinatsi
  • Mun fotobuketti
Vs: Talvisota
« Vastaus #4 : 05.02.11 - klo:11:31 »
Komppaan Pegeä - leffa tosiaan jaksaa miellyttää joka katsomiskerralla. Vaikea keksiä mitään sanottavaa leffasta noin yleisesti. Yksittäisistä kohtauksista eniten iski ylieeppinen alkukohtaus, se kohtaus, jossa Martti saa kuulla sodan syttyneen ja pataljoona marssitetaan komentajan puheille, sekä ne leffan lopun massiiviset neukkurynnäköt.

Mainittakoon nyt kans, että Talvisota oli ensimmäisiä kunnolla II maailmansodan yksittäisiin sotilaisiin tuollaisella synkkyydellä keskittyviä elokuvia. Vasta myöhemminhän seurasivat isossa maailmassa muut leffat, kuten sakujen Stalingrad (-93) ja jenkkien Saving Private Ryan (-97).

Aini, ja mäkin tykkäisin kuulla missä kohtaa elokuva on "ei-realistinen" (oikea kirjoitusasu on muuten epärealistinen).
Keski-Uudenmaan airsoft-skenen virallinen romaanikirjailija, toisinajattelija ja poliittinen aktivisti

Poissa softari

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 61
Vs: Talvisota
« Vastaus #5 : 27.04.11 - klo:20:50 »
Kommentoikaa vain nyt hyvää elokuvaa.
« Viimeksi muokattu: 27.04.11 - klo:21:02 kirjoittanut Jonttu »
''I hate wars, not the warriors''

Poissa Oldih

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 219
Vs: Talvisota
« Vastaus #6 : 27.04.11 - klo:23:47 »
Aini, ja mäkin tykkäisin kuulla missä kohtaa elokuva on "ei-realistinen" (oikea kirjoitusasu on muuten epärealistinen).

Ollaanpas ilkeä ja listataanpas joitain jotka joko liikkuvat fysiikan kannalta epärealistisissa vesissä tai muuten vaan aika kyseenalaisia ollakseen kaikkien rakastamaa rutiininomaista arkea:

-Monet tykistökeskitykset eivät aiheuta mitään sirpaleita puista saati itsestään järkevissä rajoissa. 75mm tykeille tämä nyt kävisi vielä selittyisi suhteellisen pienestä räjähteestä johtuen, mutta huomioiden että 122mm puolella niin vanhat 10\25 ja 10\30 kuin uudempi 38\30 olivat ihan arkitavaraa tossuväen rykmenttitasolla. Logistiset ja ampumaongelmat sikseen kyllä niissä tarpeeksi räjähdettä on pistää läjä puisia "sirpaleita" jos pamahtaa puun latvassa, silti superurheat suomalaiset eivät paljoa välitä vaikka vieressä paukkuisi. Kranaatinheittimet taas eivät käy järkeen, koska niistä tuuppaa lähtemään hieman toisenläinen räjähdys jo puhtaasti lentokaarensa takia. Voisi myös heittää legendaarisen vitsin kuinka ulina kuuluu ennen ensimmäisiä murkuloita, vaikka tämä nyt onkin aika yleinen asia leffoissa ja vastaavissa. Niin, ja mites se räjähdyksen aiheuttama ns. paineaalto?
-Siipioravien strafetukset ovat älyttömän tarkkoja ja valojuovia ei ole nimeksikään, vaikka huomioiden että ShKASilla on aika pirunmoinen tulinopeus ja järkevillä kohistusasetuksilla koneen pitäiis lentää aika pirun matalalla jotta osuisi niin. Lentosuunta ja luoditkaan eivät ole synkassa ja vaikka neljä suuliekki näkyy, vain kahdesta piipusta osuu lyijyt maahan. Monet pommikoneetkin ovat vain "yksittäisiä" jotka lentelevät sinne tänne, tämä olisi pommitushommissa erittäin epätodennäköinen asia ellei olisi joku todella erikoinen nakki tiedossa vaikka budjettiongelmat ja teknologian puute siihen aikaan selittävät asiaa ihan faktapohjaisesti, mutta leffan omassa sisäisessä mailmassa saati logiikassa se on aika höpsöä. Loppupuolella tämäkin toki hieman paranee.
-Koneista puheenollen aika pirun pieniä pommeja tiputtavat vaikka DB-3:nen pystyy kantamaan aika hyvän pommilastin.
-Pulttilukkojen pulttaukset liikkuvat välillä fyysisen mahdottomuuden puolella joko nopeuden tai liikeradan puolelta ja päin vastoin.
-37mm tykki ei pistänyt reikää T-26seen ja silti perässä posahti nätisti. Tämä vaatisi sitä, että 37mm AP:ssa on helposti ~80mm+ kudin edestä räjähdettä sisällä ja se maagisesti osui vaunun taakse. Jos taas oletetaan että se meni läpi, missään ei ole näkyvää reikää ja se että pala terästä ilman mitään räjähdettä menisi läpi pellistä, osuisi moottoriin ja iskisi juuri sopivasti kipinää, että jotain syttyisi sisällä ja ehkä kenties voisi poksahtaa. Oddsit tälle on toki aika olemattomat ja siinä on silti sekin ongelma, että vaunun sisäinen räjähdys on usein hieman muutakin kuin "oho poksis ja sitten ammutaan iloisesti takaisin vaikka tod.näk. vaunussa räjähti sisällä ku peltipurkissa samal ku mun kehosta meni just metallinsirpaleita läpi ja tuli 3. asteen palovammoja."
-DP:lla Ahnuld-style superhipshoottailu juostessa tai ihan muutenkin onnistuu aika vaivatta, huomioiden että käytännössä sen tekeminen on nopea keino saada mustelmia kehoon tai lihakset maitohapoille.
-Elokuvan jokainen SVT ampuu kuin paukkupatruunapyssy, joka taas leffan omassa sisäisessä mailmassa ja logiikassaan olisi aika turhake rintamalla vrt. johonkin joka ampuu lyijyä ihan oikeasti.
-Jos luoti osuu päähän kohteen juostessa sitä tippuu samantien joko hieman U-muotoisesti eteenpäin tai suoraan naamalleen maahan. Ei siinä paljoa jäädä dramaattisesti pysähtymään saati seisomaan ja huutamaan "LLLÄÄÄÄÄHHH"

Ja sama ihan autenttisuuspuolella:
-Malli Cajandereista on hassu puute.
-Telogreikat ovat vuosia edellä ilmestymisiänsä.
-T-60 vaunuja ei ollut vielä sarjatuotannossa pariin vuoteen. Kai ne päätti pistää aikamoisen läjän prototyyppejä vanhojen T-26sten sekaan sotimaan.
-DP ja Mosin eivät olleet PDW:eitä jos piti vaunusta loikkia pois, muutenkin saa olla aika kova tyyppis jo DPn ottaa mukaan vaivatta jos kömpii yksittäisestä luukusta ulos.
-Satunnaisilla statisteilla näkee AKM:iä.
-Wehrmachtin solkia? Noh, kai ne olivat jotain ersatz-hätätilauksia jotka saapuivat maagisesti.

Kaikessa ilkeydessä tätä listaa voisi jatkaa vielä pidemmälle jos olisi erittäin tylsää, mutta mitä sitä suotta. Laadukas leffa se silti on vaikka välillä liikkuukin kuvatun teatterin puolella, vaikka se nyt onkin suomalaisten leffojen perisynti josta ei oikein näytetä pääsevän eroon edes nykyäänkin. Ei se teatteriohjaus toimi niin hyvin tavallisessa leffassa.

Edit: Perhanan muokkaa\lainaa evotus.
« Viimeksi muokattu: 27.04.11 - klo:23:51 kirjoittanut Oldih »
"Niwa no niwa ni wa, niwa no niwatori wa niwaka ni wani wo tabeta."

Poissa Miqzu

 • T-Uhka
 • Puuhapete
 • ****
 • Viestejä: 1133
 • Kielioppinatsi
  • Mun fotobuketti
Vs: Talvisota
« Vastaus #7 : 28.04.11 - klo:00:14 »
Toki kaapimalla kaapien jokaisesta leffasta saa jotain fiboja ongittua esiin. Listaanhan vois lisätä vielä vaikka mitä, mm. M35-potat suomalaisilla jne jne jne, mutta itse en pidä tuollaista tolkutonta nillittämistä ja yksityiskohtien yksityiskohtiin menemistä aivan tajuttoman relevanttina, varsinkin kun otetaan leffan ikä huomioon. Realistisuuden puutteella itse ainakin tarkoitin näitä suuria linjoja (vrt. esimerkiksi nämä klassiset jenkkileffat, kyllä varmaan jokainen tietää mistä puhun).
Keski-Uudenmaan airsoft-skenen virallinen romaanikirjailija, toisinajattelija ja poliittinen aktivisti

Poissa Oldih

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 219
Vs: Talvisota
« Vastaus #8 : 28.04.11 - klo:00:22 »
Niin, realismista puhuminen onkin itsenään aika jännä aihe miettien puhutaanko sitten miten ite subjektiivisesti asiaa tulkitsee vai ihan perustasolla, koska sitä äkkiä mennään siellä linjalla missä moni alkaa jo huutamaan "lol ei ketään kiinnosta", vaikka ne ovat omalla tavallaan relevantteja. Onhan se hieman höpsöä sanoa asioita joita sitten ei pysty perustella, vaikka sitten softaria ajatellen kenties asia on vain vaikea kuvailla järkevästi ilman, että pitää mennä ihan älyttömyyksiin.
"Niwa no niwa ni wa, niwa no niwatori wa niwaka ni wani wo tabeta."