Kirjoittaja Aihe: Top 5 pelisi?  (Luettu 17383 kertaa)

Poissa Miqzu

 • T-Uhka
 • Puuhapete
 • ****
 • Viestejä: 1133
 • Kielioppinatsi
  • Mun fotobuketti
Top 5 pelisi?
« : 06.07.09 - klo:22:07 »
Eli ideana listata mielestäsi viisi parasta peliä, joita olet ikinä pelannut, parhaasta alkaen. Perustelut ihan suotavia.

Oma lista:

1. Star Wars: Knights of the Old Republic. Yksi parhaista ja mukaantempaavimmista juonista peleissä ikinä, päihittää leffoista uuden trilogian leikiten ja on samalla tasolla, ellei parempi, kuin vanha Star Wars -trilogia. Yksi hienoista puolista myös pelaajan suhteet NPC:ihin: se, miten toimit, vaikuttaa myös muihin hahmoihin sekä näiden ja pelaajan välisiin suhteisiin. Grafiikat pelin julkaisuaikaan (2003) nähden loistavat.
2. The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Mainio juoni ja ennen kaikkea "seikkailufiilis", jota harvemmassa pelissä sittemmin on löytynyt.
3. The Elder Scrolls IV: Oblivion. Hyvä juoni ja ennen kaikkea paljon tehtävää. Juonta kuljettavien tehtävien lisäksi sivutehtäviä löytyy loputtomiin, gladiaattoritaisteluista omien talojen hankkimiseen. Vapaa pelimaailma tarjoaa myöskin tehtävää ja on mahdollista viettää tuntikausia metsässä samoillen - ikinä ei voi tietää, mitä vastaan tulee. Grafiikoita on kehuttu paljon, eikä suotta: kyseessä on yksi kauneimmista peleistä ikinä.
4. TLOZ: The Wind Waker. Paljoa tästä ei osaa sanoa tavallisten juonten ym. lisäksi. Itselle tämä vain iski.
5. Operation Flashpoint (+Resistance-lisälevy). Yksi legendaarisimmista sotapeleistä kautta aikojen, eikä suotta. Varsinkin Resistance-kampanjassa on mainio tunnelma ja juoni suorastaan imaisee sisäänsä. Mission editor tuo mahdollisuuden tehdä omia tehtäviään, mikä lisää pelin käyttöikää huomattavasti. Myös suuri määrä fanien tekemiä modeja ym. tuo lisää sisältöä peliin. Grafiikat OK, ottaen jälleen huomioon pelin vanhuuden (julkaistu alunperin 2001).
Keski-Uudenmaan airsoft-skenen virallinen romaanikirjailija, toisinajattelija ja poliittinen aktivisti

Poissa Migog

 • T-Uhka
 • Puuhapete
 • ****
 • Viestejä: 1228
 • Callsign Gayfrog
Vs: Top 5 pelisi?
« Vastaus #1 : 06.07.09 - klo:22:59 »
1. Halo 1 Combat Evolved. Ensimmäinen peli jonka olen ikinä pelannut läpi, ihastuin heti ensikosketuksella. Legendaarinen tunnelma ja musiikki <3.
2. Halo 2 Parahaita jatko-osia ikinä, onnistui säilyttämään ykkösen tunnelman ja fiiliksen. Musiikki edelleen rautaa.
2. Halo 3 -''-
4. Ghost Recon. Maailman paras sotapeli. Tunnelma <3.
5. Tursk4. Tekemisen meininki, onnistunut paketti.

Pitääpä loppuun mainita etten ole ikinä pelannut kuin 10 peliä, tälle listalle ei siis ollut vaikea päästä.
Turvallisuusuhka, brotherhood of war. Abandoned by everyone. They have nothing else but eachother. They are the infinite victory. Bros before hoes.

Poissa Panda

 • T-Uhka
 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 524
 • Jallu/Decoil
Vs: Top 5 pelisi?
« Vastaus #2 : 06.07.09 - klo:23:12 »
Nämä eivät ole parhausjärjestyksessä:

1.The Legend of Zelda: Ocarina of Time
Zelda-trilogian ehdoton helmi. Tätä peliä on joskus tullut hakattua aivan järkyttävästi joskus, aika kultaa muistot. <33 Saatana kun menin myymään Nintendon X(

2. Halo 1 ja 2
Ihan menevä nettipelikin, mutta yksinpeli on todellakin tämän pelin vahvuus. Halon legendaarinen musiikki luo peliin mahtavan tunnelman ja juonikin on varsin onnistunut.

3. Medieval II: Total War
Realistinen, massiivinen ja hyvät grafiikat. Varsinkin netissä ja lanissa erittäin viihdyttävä.

4. Metal Gear Solid
Elokuvamainen peli, jossa jälleen kerran juoni on se tärkein osa. Hiippailu ja hälytyspanikointikin on ihan kutkuttavaa, mutta tälläinen peli ei olisi mitään ilman monimutkaista ja mielenkiintoista juonta.

5. Resident Evil 4
Zombien ja erilaisten mörköjen pyssyttely ei yleensä oo mun juttu, mutta tää peli vaan iskee. Roolipeleistä tuttu aseistuksen jatkuva parantelumahdollisuus, sujuvat kontrollit ja hauskaakin hauskempi räiskiminen ja muu äksöni tuntuu vaan jotenkin hyvälle.


« Viimeksi muokattu: 15.12.10 - klo:22:59 kirjoittanut Panda »
Brave is not the one who does not fear, but the one who smothers the fear with pure will.
___________________
T-Uhka

Poissa Ranssi

 • Rahastonhoitaja
 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 1299
Vs: Top 5 pelisi?
« Vastaus #3 : 06.07.09 - klo:23:43 »
Liian vaikeaa pistää pelejä paremmuusjärjestykseen ja vaikka ne saisikin paremmuusjärjestykseen muuttuisi sekin lista aika nopiasti.

1. Empire Total War
Tätä ränkkään parhaillaan kolonialismin harrastelu ja uudistettu talousjärjestelmä erottavat tämän vanhemmista total warreista edukseen. Mukavaa strategia mättöä. Muitakin total wareja tässä kesän alusta ränkätty urakalla. Jallun ja kavereitten kautta näihinkin innostuttiin. Niitä harvoja monimutkaisempia pelejä joista tykkään(Siis Empire TW, ei aiemmat).

2. Resident evil 4
Yksinkertainen toimiva zombi mättö, jota jaksaa pelata lukemattomia tunteja. Jallu tähän innostunut minun kauttani vuorostaan. Jos jallu tätä lainaan kaipaat jälleen niin hoituu.

3. Far cry 2
Afrikkaan sijoittuva toimiva peli, joka poikkeaa monista muista eka persoonan räiskinnöistä edukseen kauneudellaan, erilaisuudella ja valinnan vapaudella. Yksinkertaista.

4. NHL 09
Tähän nyt olisi voinut laittaa pelkän NHL-pelisarjan. NHL-pelisarja on jo vuosia pyörinyt konseptilla, mutta kyllä se aina tuntuu hienolta peliltä. Yksinkertaisuus jälleen jyrää.

5. COD4 Modern Warfare
Yksinkertainen 1st person shooter, jossa toimiva moninpeli, joka tuntuu joskus harvinaisuudelta nykypeleissä. Tätäkin mukava räiskiä loputtomiin. Kaikki Call Of Dutyt olleet aivan loistavia.

Tämän listan ulkopuolelle jäivät valitettavasti sellaisetkin loistopelit kuten America's Army, Need for speed-sarja ja GTA-sarja. Minulla tämän listan pelien valinta oli hiukan hankalampaa kuin parille edelliselle, noita pelejä kuitenkin tuolta kaapista löytyy suht paljon.

Poissa Geggo

 • Kaikkien Sherlockien isä!
 • Puuhapete
 • ****
 • Viestejä: 961
Vs: Top 5 pelisi?
« Vastaus #4 : 07.07.09 - klo:00:47 »
1. Far Cry 2. Hienot grafiikat ja paljon valinnanvapautta. Peliin tarvitaan jonkin verran kärsivällisyyttä, sillä suuri osa ajasta kuluu ajaessa paikasta A paikkaan B.
2. Half Life-sarja. Erittäin mielenkiintoisella juonella ja legendaarisella source-moottorilla toteutettu peli. Parhaita pelejä ikinä. Ilman tätä ei muuten olisi seeässää.
3. Project reality. Melko uusi modi, joka on tehty BF2 moottorille. Simuloi oikeita ja kuvitteellisia sotia ja konflikteja. Vasta beta, mutta erittäin mielenkiintoinen ja tutustumisen arvoinen. Itse ostin BF2 vain tätä varten ja kannatti.
4. Battlefront. Hienosti toteutettu Star Wars aiheinen peli. Aikanaan suuri peli.
5. Halo-sarja. Hieno juoni, hyvin toteutettu, hyvät musiikit ja paljon räiskettä.
Ja listahan ei ole paremmuusjärjestyksessä. En noita osaisi laittaa.

Edit: Päivitelty
Muistakaa toki oikeinkirjoitus, sekä pisteet ja pilkut. -Pege
« Viimeksi muokattu: 13.02.12 - klo:18:54 kirjoittanut Geggo »

Softa-poju 93

 • Vieras
Vs: Top 5 pelisi?
« Vastaus #5 : 07.07.09 - klo:14:13 »
Tähän vähän offtopiccia, suosittelen lämpimästi Halo-kirjallisuutta kaikille, jotka tykkäävät kyseisestä pelisarjasta. Itsehän olen kaikki Halo-kirjat lukenut. Kirjat kertovat esim. John-117 (Master Chief) nuoruudesta (eli koulutuksesta ja ensimmäisistä tehtävistä), ensimmäisestä kontaktista Covenantiin Harvest-planeetalla. Pari kirjaa kertovat myös itse peleistä Halo: Combat Evolved ja Halo 2, sekä niiden välisestä ajasta kertoo myös yksi kirja.
Koko kirjasarja on ollut pääsääntöisesti erittäin hyvää luettavaa. Ainiin, kirjat ovat englanniksi.
« Viimeksi muokattu: 07.07.09 - klo:22:24 kirjoittanut Pege »

Poissa Henu

 • T-Uhka
 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 216
 • I wish it'd suck more!
Vs: Top 5 pelisi?
« Vastaus #6 : 07.07.09 - klo:19:49 »
Omaa listaa kanssa:

1. Star Wars: Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords. Jatkoa Miqzun esittelemälle KOTOR ykköselle. Tämäkin peli omaa aivan loistavan juonen, joka vain yksinkertaisesti vie mukanaan. Tosiaan KOTOR peleissä se hienona puolena myös, niinkuin Miqzu sanoi, pelaajan suhde näihin computer pelaajiin. Omasta mielestäni pelin taistelutkin on toteutettu hienosti ja pelaajien erilaiset miekkatyylit sekä monet force powerit tuovat mukavaa lisämaustetta peliin.

2. The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Yksinkertaisesti mahtava peli. Fiilikset kyllä olleet aina katossa kun tätä on tahkottu läpi.

3. The Legend of Zelda: Wind Waker. Kyllä nää Zelda-pelit vaan hakkaa kaikki noi uudet hienot sotapelit. ;)
Plussaa hyvistä grafiikoista ja mukaansatempaavasta juonesta joka oikeasti tuo paljon hienoja pelikokemuksia.

4. Call of Duty 4: Modern Warfare. Pirun hyvä ja yksinkertainen sotapeli, jonka moninpeli on vertaansa vailla. Yksinpelin juonikin on aikamoista fiilistelyä vaikkakin tietysti sisältää joitakin tyypillisiä kliseitä. Pelissä häiritsee tosin esim. se että SAS:n jannut käyttävät M4:sta ja USP:tä... ;D

5. ARMA: Armed Assault + ARMA: Queens Gambit lisäosa + patchit to v. 1.14. Vaikkakin kys. peli sisältää pirun paljon ongelmia, ja peli on yksinkertaisesti keskeneräinen, on Arma silti fiiliksensä ja mission editorin ansiosta loistava sotapeli, joka ideana hakkaa kyllä Codinkin mennen tullen. Ongelmana vain suht huono tekoäly ja hieman keskeneräisiksi jääneet missionit. Kaikkien kampanjoiden juoni on kyllä loistava ja etenkin Armed Assault kampanja on kyllä fiiliksen hakijalle loistava valinta.
Turvallisuusuhka, brotherhood of war. Abandoned by everyone. They have nothing else but eachother. They are the infinite victory. Bros before hoes.

Poissa hjördis

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 459
 • BBB (Big Bacon Burger)
Vs: Top 5 pelisi?
« Vastaus #7 : 09.07.09 - klo:12:34 »
1.Crash Bandicoot 1,2,3, No kaikki Crashit ovat lähestulkoon samanlaisia mutta erittäin hauskoja ja hyviä..Legendaarinen peli.. Ja peli on tuonut paljon hyviä muistoja...
2. Call of Duty 5, World at War. Erittäin hyvä tunnelma, sekä graffat, mutta välillä tuntuu että peli on liian lyhyt mut sitten tajusin että löytyyhän meiltä nettikin..:D
3. The Elder Scrolls IV: Oblivion, Ihan huippu, nii paljon tehtäviä, hyvä graffa sekä niin moninpuolisia juttuja kuten minkälaisen accountin haluaa tehä..:D
4.GTA IV Juuh, melkein sama stoori paljon tehtäviä, mukava pelata hyvät graffat.. Ja haulikoil on kiva mättää ohikulkevii vähän nassuu..:D
5. Max Payne 2.. Ihan huippu, hauskoja tehtäviä. Yli määräiset aseet ja väkivaltainen tappaminen ja hyppiminen on virtuaalimaailmassa erittäin hauskaa..:D Ja Huom VIRTUAALIMAAILMASSA!!
Viisaat lauseet on tyhmille.
Joten minä olen tyhmä.
-Marius Heiskanen-

Rampu, yön soturi.

Poissa Hyppyrotta

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 232
Vs: Top 5 pelisi?
« Vastaus #8 : 09.07.09 - klo:13:21 »
1. Cod United Offensive (eli eka lisäosankanssa) selvästi paras on ollut tuosta niin moneksi sadaksi tunniksi hupia että harva peli pystyy pistämään paremmaksi. Yksinkertainen ja todellakin toimiva.
2. Mafia, ehkä paras sp ikinä. Mahtava juoni, monipuoliset tehtävät, suht hyvät graffat kun katsoo valmistusvuotta ja paaaaljon vanhoja autoja. Asearsenaalikin on ihan mukava.
3. TES IV Oblivion Toooodella paljon tehtävää. Hieno päätehtävä, tosin välillä niitten oblivion gateien sulkeminen rupes ärsyttää. Mq:n lisäksi monia kiltoja joissa omat tehtävät ja vielä näidenkin lisäksi satunnaisia tehtäviä.
4. Ratchet&Clank 3 hyvä peli, rentoa ajan vietettä, ei vaadi niin paljoa ajattelua, "juokse ja ammu".
5. Warcraft III TF Uusien mappien ja modien kanssa aikaa kuluu todella paljon tuonkin kanssa. Mappeja ja modeja on niin paljon että niitte läpi käyminen kestäisi ikuisuuden. Yksi lemppari modi on teitenki tämä perus Dota ; )
# En näe Internetissä minkäänlaista kaupallista potentiaalia ainakaan kymmeneen vuoteen. (Bill Gates, 1994)

Poissa Rölli

 • Rahastonhoitaja
 • Hallitus/Ylläpitäjä
 • *****
 • Viestejä: 263
Vs: Top 5 pelisi?
« Vastaus #9 : 15.09.09 - klo:15:48 »
   1. Super Mario nintendo 8-bittiselle.  (pelasin sitä 4v ekan kerran). :)

   2. MW2, koska on vaa niin hyvä. tosin joskus iha sairaan ärsyttävä.

   3. Final Fantasy XIII

   4. Diablo 2: full versio. on ehkä yks parhaist tietokone peleist siis netis.

   5. Heroes of might and magic 3: on yks klasisimmist tietokone strategia peli sarjoista.
« Viimeksi muokattu: 19.12.10 - klo:10:57 kirjoittanut Rölli »
Everyone likes to be scared a little bit.
-Alice Cooper

Poissa Late

 • T-Uhka
 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 198
Vs: Top 5 pelisi?
« Vastaus #10 : 18.09.09 - klo:14:52 »
No tässä omaa listaa:

1. Half Life 2 Episodeineen on ehdottomasti fiilis pohjaisin peli jota olen koskaan pelannut, se vei täysin mukanaan. Tarinasta ja miljööstä on paha pistää paremmaksi. (Suosittelen kaikille Skifi faneille.)

2. Taitaa se Metal Gear 1 viedä tämän paikan. "Super" lesoilusta huolimatta on tämä peli on iskenyt.

3. Wind Waker on kyllä hyvä, sama kuin Miqzu:lla se vain otti ja vei mukanaan.. :S

4. Halo sarja sekä Cod4. (Molemmat tällä sijalla koska en niitä pysty pistämään paremmuus järjestykseen) Kummankin pelien yksinpelin on peruskauraa parempi ja moninpeli ei paremmaksi kauhesti voi mennä.

5. CoH (Comppany of Heroes) on Strategia pelien tämän hetkinen voittamaton kuningas, joka on uudistanut strategia pelien grafiikan ja pelattavuuden aivan uudelle tasolle.
Lainaus käyttäjältä: Beecher
Onkos tämä se Legendaarinen Tarkka-ampuja?

Poissa JuHoz

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 20
 • pwn!
Vs: Top 5 pelisi?
« Vastaus #11 : 02.10.09 - klo:14:53 »
1.Battlefield: Bad Company
Ihastuin ihan heti! Kovat grafiikat ja pyssy valikoimaa löytyy kyllä. Kaikista parasta on se ku ottaa kranaattinheittimen ja ampuu talon seinää niin siihen tuli oma ovi. Joudun sanoo et ihan kympin peli.
2.Half life 2 trilogia
Aikas pitkä mutta mahtava peli! Kunnon räiskintää riittää moneksi tunniksi. Kunnon ase valikoimakin löytyy ja vastustajista on vastusta. Sanotaanko että ysin trilogia löytyy siitä.
3.Garry's mod
Elikkäs Half life 2 mod. Siinä rakennellaan kaikesta rojusta mitä Half life kakkosesta löytyy mahtavalla phys gun:illa ja tietenkin omia proppeja(esineitä) voi latailla netistä mistä löytyy aseitakin, autoja, helikoptereita ja mitä vaan voi ollakkaan.
Tässäkin mahtava ysin peli!
4.Team Fortress 2
Pelissä on yhdeksän erilaista tyyppiä jolla voi mennä ja aseitakin löytyy. Paljon paljon erilaisia tehtäviä ja muuta mahtavaa. Kahdeksan tulee tälle pelille koska kyllä muutaman tunnin jaksaa mutta sitten tylsistyy.
5.Skate 2
Olet Skeittari ja olet juuri päässyt vankilasta ja yrität tulla kuuluisaksi skettariksi. Mukaan vetävä peli ja temppuja löytyy. Kasi täytyy antaa koska jotkut tehtävät ovat tosi vaikeita ja kinkkisiä missä menee monta tuntia päästä läpi.
« Viimeksi muokattu: 23.10.09 - klo:18:27 kirjoittanut JuHoz »
Moromoroo.

Poissa Carnage

 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 1789
 • Lumberjack commandos
Vs: Top 5 pelisi?
« Vastaus #12 : 24.10.09 - klo:09:34 »
Mjoo jos sitä itekkin.

1.Final Fantasy VII :Koska se on paras,jopa vieläkin.Metsästin tän uusiksi itselleni haltuun kun tuli ihan ikävä(ostin samalla 5 muuta pelikonsolia)
2.Zelda Ocarina of time:Nippanappa huonompi kuin FFVII,tätä myös tahkottu pitkin nuoruusvuosia ja kyllä se vieläkin on hyvä peli.
3.Metal gear solid:Mahtavat hahmot ja stoori.Solid snake on äijä.
4.Goldenye 007:Pelattiiin tätä nelinpelillä kun ei ollut vielä kavereilla tietsikoita.Aivan loistava fps ja sentään parhaasta bond leffasta.
5.Co-op pelit.Ihan sama mikä konsoli,kaverin kanssa on paras pelaa.Halot,Army of two,gears of warit kaikki tahkottu läpi.Näitä ei ikinä ole tarpeeksi.

Poissa Rokka-Antero

 • Puuhapete
 • ****
 • Viestejä: 735
 • Lumberjack Commandos
Vs: Top 5 pelisi?
« Vastaus #13 : 15.12.10 - klo:22:19 »
1. Silent hunter 3: Aivan mahtava sukellusvenesimulaatio! Saa käyttää aivojaan ja mikään pelikerta ei ole samanlainen.. Muuttujia on lukuisia määriä aina matematiikasta strategisiin onnenpotkuihin. Peliä on mahdollista modata MODS palikoilla aina tunnelmallisen U96 äänimaailman hehkuista lähes realistisiin vauriomallinnuksiin että realistisiin WW2 tapahtumiin atlantilla.

2. Red alert 3: Strategiapelien aatelia pleikkarilla. Peli on höystetty sekoittaen vanhaa ja futuristista meininkiä! On oikeastikkin vaikea kunhan laittaa vähän vaikeustasoa.

3. Operation flashpoint: Sekä cold war crisis että dragon rising löytyy. Näissä peleissä ei ihan CODY meiningillä mennäkkään. Saa komentaa omaa porukkaa ja tehdä nopeita ratkaisuja ja alueena on ehkä jopa gta-pelejäkin laajempi alue käytössä jonne voi tiedusteluhommissakin piiloutua.

4. Silent hunter 4: Ei ihan niin onnistunut kuin kolmas versio mutta pelattava tämäkin suht ärsyttävillä bugeilla höystettynä..

5. Olisiko tähän nyt sitten se Modern warfare: On se hyvä peli..!
"Mis sie tarvitset oikei hyvvää miestä? Täs siul on sellane.."

Softa-poju 93

 • Vieras
Vs: Top 5 pelisi?
« Vastaus #14 : 16.12.10 - klo:15:32 »
Nro. 3 hyväksyn. Ootkos ArmA-sarjan pelei kokeillu?