Airsoft > Yleistä

Airsoftille ikäraja?

(1/11) > >>

Mambo:
Tänään oli Keski-Uusimaassa aika ikävä uutinen: 10 vuotiasta poikaa oli ammuttu silmään muovikuula-aseella. Juttu meni jotakuinkin näin: kaksi 12-vuotiasta poikaa oli leikkimässä muovikuula-aseilla, kun paikalle tuli potkulaudalla sivullinen, 10-vuotias poika. Toinen aseilla leikkineistä pojista ampui ilmeisesti hetken mielijohteesta kaksi kertaa sivullista kohti. Kuulat osuivat poikaa kylkeen ja silmään. Poika sai silmään osuneesta laukauksesta aivotärähdyksen ja silmävamman seurauksena silmästä on näkö heikentynyt ainakin toistaiseksi. Aseilla leikkineet pojat olivat pitäneet maskeja.
Asiasta toiseen: pitäisikö teidän mielestä airsoftille laittaa ikäraja? Mun mielestä pitäisi. K18 olisi aika epätodennäköinen, sillä harrastajamäärät laskisivat aika radikaalisti. K15 olisi mun mielstä paras vaihtoehto ikärajaksi, sillä 15-vuotiaana ihminen on vastuussa omista teoistaan ja yleensä ihmisellä on jo tuossa iässä tarpeeksi järkeä päässä, ettei mene ampumaan sivullisia. Myös 15-vuotiaita harrastajia on paljon Suomessa. Yksi vaihtoehto olisi että airsoftin pelaaminen olisi laillista ainoastaan yhdistysten virallisilla pelipaikoilla. Näin saataisiin kitkettyä leikkikentillä ja koulujen pihoilla pelaaminen. Omaa mielipidettä kehiin!
       

Miikka Vento:
Ikävä tapaus tosiaan.

Airsoftiin ikäraja kuulostaisi kyllä ihan oikeasti hyvältä. Saattaisi tosin karsia hyviä, nuoria pelaajia pois, mutta jos rehellisiä ollaan, kyllä alle 15-vuotiaiden poistaminen airsoft-skenestä voisi tehdä ihan hyvää yleiselle pelilaadulle. En nyt syyllistä ketään, lähinnä siksi että näitä ei ainakaan Järvenpään peleistä paljoa ole näkynyt, mutta kyllä ne ovat ne alle 15-vuotiaat jotka yleensä modettavat ja käyttäytyvät muutenkin, ymmärrettävästi, lapsellisesti.

Jos airsoftiin asetetaan ikäraja, se on ihan hyvä päätös. En ole kuitenkaan itse sen puolestapuhuja. Kantaa voisi sanoa ristiriitaiseksi, mutta sanotaan näin, että ikäraja olisi.. öh.. vältettävä hyvä?

-Gotrekki

K1W1:
"Vähän" kaksipiippuinen juttu, mutta mikäli ikäraja tulisi, niin ehdottomasti K15, sillä K18 olisi liian jyrkkä ja karsisi suomen airsoftskenestä suurimman osan pelaajista. Luulisi, että 15 vuotiaat osaa as-aseitakäyttää ja tietää suunnilleen että mitä saa tehdä ja mitä ei. Annetaanhan 15 vuotiaille mahdollisuus lotota mopokorttikin itselleen.

Kalaq:
Ikäraja ei välttämättä poistaisi ongelmaa, sillä myös vanhemmissa ikäluokissa löytyy paska-aivoja jotka eivät vain tajua aseiden olevan vaarallisia väärin käytettynä, vaikka 9mm lyijyburanan sijaan jaetaan 6mm plastiikan ihmettä. Tosin, se mitä todennäköisimmin kitkisi näitä tapauksia, mitkä nyt ovat onneksi muutenkin pysyneet suhteellisen alhaisina verrattuna harrastajakunnan lukumäärään

Mikä ikäraja sitten? K15? En tiedä riittääkö perusteeksi "noq ne saa mobokortin jou" tai se, että "ovat itse vastuussa". Käytännössä vasta 18-vuotias alkaa ottaa todellista vastuuta tekemisistään, nuo ikävuodet 15-17 on eräänlaista "valmistautumista". K18 taas karsisi harrastajia rankalla kädellä. Vaikuttaisiko ikärajan nostaminen pelien laatuun? Ei? Tuskin.

Sitten ehdotus, että "vain yhdistysten järjestämissä peleissä blabla". Meillä on ollut mm. alkoholin kieltolaki. Estikö se ketään vetämästä viinaa? Ei. Aina löytyy jossain palstaa, missä Kalle11 ja Jussi13 voivat leikkiä troo hoosee neivi siilejä ja ampua toisiaan ja siinä ohella Impi-mummoa, joka lähti aamulla marjastamaan. Alta 18-vuotiaasta vastaa käytännössä kuitenkin ko. henkilön vanhemmat vaikka tällä nyt sattuisikin olemaan mopokortti taskussa. Vanhempien harkintaa, mitä lapsilleen hankkii. Lisäksi yleistä opastusta airsoftiin uusille pelaajille pitäisi saada. Eivät kokemattomat ja nuoremmat opi ellei kokeneemmat, ehkä jopa vanhemmat pelaajat opasta heitä.

Tuomas Siitonen:
Yksi ratkaisu pulmaan voisi olla kuula-aseiden myyntiluvan poisvienti supermarketeilta ja kaupoilta, jotka eivät tiedä asioista mitään. Mikäli muovikuula-aseita myytäisiin vain alan liikkeissä, voisivat myyjät muistuttaa ostajaa varmemmin kuula-aseiden tuomasta vastuudesta ja siitä, minkälaisia suojalaseja tarvitsee vähintään.

Tiedän, haaveilua, haaveilua, mutta uskon, että tuo voisi toimia hyvin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta