Muuta > Offtopic

Lautapelit

(1/4) > >>

Miikka Vento:
Itse kun aktiivinen lautapeliharrastaja olen, ja Lautapelit.fi:ssä velä töissäkin, haluaisin tiedustella, että onko airsoftpiireissä muitakin lautapelaajia?

Itse olen pelannut lautapelejä muutaman vuoden. Ja kun puhun lautapeleistä, en tarkoita Afrikan tähteä tai Kimbleä. Tarkoitan oikeita, kunnollisia lautapelejä, joissa on jotain muutakin kuin sitä nopan heittämistä. Hyvä esimerkki tälläisestä pelistä on Thurn und Taxis, jonka eräs nimeltämainitsematon henkilö sai joululahjaksi. Kyseisessä pelissä rakennetaan postiverkostoa Saksaan - ilman noppia. Pelimekaniikassa ei ole juurikaan tuuria mukana: se, joka suunnittelee ja ennaltakatsoo pelinsä parhaiten myös voittaa.

Toisaalta, peli ei välttämättä sovi kovin nuorille: itse en pelaisi sitä alle ylä-asteikäisen kanssa. Toisaalta, peli kuuluu vielä kevyehköihin peleihin, itse tykkään eniten keskiraskaista peleistä. Raskaudella pelien suhteen viitataan vuoroilla tapahtuviin valintojen määriin; esim. höyhenkevyessä Kimblessä painat pop-o-maticcia ja siirrät yhtä nappulaa sen verran kun voit. Sen sijaan keskiraskaissa peleissä, esim. Caylus tai Puerto Rico, vuorolla valinnanvaraa on paljon. Cayluksessa kerätään vaikutusvaltaa kruunuun rakentamalla linnaa ja rakennuksia. Mihin haluan laittaa kisällini, jotta maksimoisin resurssituotantoni? Haluanko keskittyä linnan rakentamiseen vai kerätä voittopisteet turnajaisareenalta? Vaihtoehtoja annetaan paljon, ja usein ei ole väliä miten huonosti oma pelisi menee - kunhan muilla menee huonosti.

Jos ette koskaan ole pelanneet mitään lautapelejä em. Kimblen ja Afrikan tähden ohella, suosittelen marssimaan lähimpään Anttilaan tai Suomalaiseen Kirjakauppaan ja ostamaan sieltä joululahjarahoillanne itsellenne joko Thurn und Taxisin tai Carcassonnen. Jos ei muuten peliseuraa löydy, voi kysäistä meikäläiseltä ;)

Tälläistä tänään.

-Gotrekki

Matti:
Itse pelaan Carcassonea ja joitakin ihan aitoja roolipelejä (tyyliin paperin ja kynän kanssa). En ole koittanut Thurn und Taxisia, mutta voisihan sitäki koittaa :P

Hyppyrotta:
Ihan ekaa D&D:tä oon pelannu, oli toodella hyvä. Carcassonen omistan.

Matti:
Niin joo D&D:tä pelaan kanssa. Menee vähän Off-topic, mutta pelaan Magic the Gathering korttipelejä myös.

VompoVompatti:
No Sonnea tulee kavereiden kanssa välillä pelailtua, kuten myös Juntaa. Juntassa on ideana kavaltaa banaanivaltion varoja omalle sveitsiläiselle pankkitilille. Pelaajat ovat kaikki isoja kihoja tässä maassa ja sitten aloitetaan kaamea valtataistelu siitä kuka saa rahoja. Todella kiero ja hauska peli.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta